13.03.2015 22:02

NEC en Eindhoven vergroten voorsprong

Met een fantastisch doelpunt zet Alireza Jahanbakhsh (r.) NEC op 2-1 tegen Helmond Sport. Spits Sjoerd Ars (l.) is diep onder de indruk van de goal van zijn collega. (01-02-2015)

Koploper NEC is weer een stap dichterbij het kampioenschap in de Jupiler League. De club uit Nijmegen boekte vrijdag in het eigen Goffert-stadion tegen Telstar de negende overwinning op rij.

Christian Santos, die maandag tegen Jong FC Twente al de winnende treffer had gemaakt, bracht NEC tien minuten na rust op voorsprong. In de slotfase besliste Kristján Gauti Emilsson de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub: 2-0.

NEC heeft negen wedstrijden voor het einde van de competitie liefst achttien punten voorsprong op FC Eindhoven, dat met 3-2 won bij Helmond Sport. De bezoekers speelden weliswaar bijna een uur met tien man na rood voor Chiró N'Toko, maar pakten in ondertal toch de winst. Roda JC, de nummer drie van de Jupiler League, verloor met 1-0 bij FC Oss.