14.03.2015 11:42

Talenten maken debuut in betaalde voetbal

Jong Ajax verloor vrijdagavond met 1-0 van VVV-Venlo, maar voor twee jonge spelers was het toch nog een mooie avond. Vaclav Černý en Abdelhak Nouri maakten hun debuut in het betaalde voetbal. Met Ajax TV blikten ze terug op dat moment.

"Het is een mooie ervaring. Het is jammer dat we hebben verloren, maar in mijn carrière is het echt een mooi moment", vindt de Tsjechische aanvaller, die aan het begin van 2014 overkwam vanuit Tsjechië. "Ik wil vanaf nu zoveel mogelijk spelen. Ik ga mijn best doen en blijven trainen", laat de jonge aanvaller weten aan het publiek.

Ook Nouri was zeer tevreden met zijn debuut voor Jong Ajax. "Echt een mooi moment. Vooraf eigenlijk al. Ik ben nu vooral teleurgesteld met het resultaat. Morgen weer hard proberen te trainen en ik hoop op meer kansen." Eerder in het seizoen kreeg A-junior Donny van de Beek al een kans. Inmiddels zitten er elf spelers in de selectie van Jong Ajax die normaal gesproken ook nog in de A-jeugd mogen spelen.

Trainer Andries Uldrink zal hoogstwaarschijnlijk vaker gebruik maken van de talenten, want hij was tevreden. "Het is niet makkelijk om bij een 1-0-achterstand in te vallen. Maar ze namen gelijk het initiatief en wilden de stand ombuigen", vertelt de oefenmeester op de clubwebsite van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner