18.03.2015 14:05

Promes moest wennen aan tolk bij Spartak

Quincy Promes doet na zijn doelpunt tegen Torpedo Moskou een dansje dat verdacht veel lijkt op de Macarena. (14-09-2014)
Quincy Promes doet na zijn doelpunt tegen Torpedo Moskou een dansje dat verdacht veel lijkt op de Macarena. (14-09-2014)

Quincy Promes vertrok afgelopen zomer van FC Twente naar Spartak Moskou. De vleugelaanvaller annex middenvelder had weinig tijd nodig om zich aan te passen. Al moest Promes in het begin wel even wennen.

"Mijn ontwikkeling is snel gegaan. Zo ging het ook na mijn overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twente. Ik heb nu eenmaal een drive in mijzelf; waar ik ook speel, wil het maximale eruit halen. In het begin was het even aanpoten, het niveau en tempo liggen hoger. En de communicatie verloopt anders dan ik gewend was. Trainer Murat Yakin communiceert in het Duits, waarna een Spaanse en Engelse vertaling volgt. Dat is wel een aparte ervaring, je beleeft het toch anders als spelers in groepjes naar een tolk luisteren."

"Maar uiteindelijk weten voetballers elkaar op het veld altijd te vinden", vervolgt Promes tegenover Voetbal International. "En gelukkig voor mij voetbalt Spartak Moskou met drie spitsen. De trainer wil dat de ploeg van achteruit opbouwt; qua filosofie oogt het vrij Nederlands. Verder mag ik mijn rol invullen zoals ik bij FC Twente gewend was. Vanaf de rechtervleugel kan ik naar binnen knijpen. Of uitwijken naar links."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner