02.04.2015 21:31

NEC nu al bezig met mogelijke veldbestorming

NEC speler Sjoerd Ars (l) met ploeggenoot Tom Daemen (r) nadat hij heeft gescoord. (16-03-2015)
NEC speler Sjoerd Ars (l) met ploeggenoot Tom Daemen (r) nadat hij heeft gescoord. (16-03-2015)

Het is tegenwoordig niet meer de vraag of, maar meer wanneer NEC kampioen wordt in de Jupiler League. De Nijmegenaren presteren zeer goed dit seizoen en kunnen in de aankomende speelronde kampioen worden. De ploeg treft alvast voorbereidingen.

Als er aankomende vrijdag een punt wordt behaald tegen Sparta, kan nummer twee FC Eindhoven de koploper niet meer inhalen en is NEC dus kampioen. De ploeg wil echter koste wat kost voorkomen dat het veld bestormd wordt na het laatste fluitsignaal bij NEC - Sparta.

"Supporters die de geldende regels overtreden en daarmee de veiligheid van andere supporters of spelers van NEC schaden of voor overlast zorgen, kunnen rekenen op een sanctie", schrijft de clubleiding alvast op de clubwebsite. Vorig seizoen won Willem II de titel in de Jupiler League en toen werd het veld massaal bestormd.

NEC degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en kreeg door de degradatie te kampen met flinke financiële problemen, maar één goed seizoen later lijken de vogeltjes weer te fluiten in Nijmegen. Mede door de aanwezigheid van gewilde spelers als Alireza Jahanbakhsh en Anthony Limbombe lijkt de koploper op het tweede niveau in Nederland een leuke, financiële slag te slaan volgend seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner