09.04.2015 15:02

Update: De Koning toch akkoord met schorsing

Hans de Koning ziet vanaf de bank hoe zijn team, FC Volendam, de zege uit handen geeft tegen Telstar. (17-10-2014)
Hans de Koning ziet vanaf de bank hoe zijn team, FC Volendam, de zege uit handen geeft tegen Telstar. (17-10-2014)

Trainer Hans de Koning is het niet eens met de straf die de KNVB hem wil opleggen. De voetbalbond wil de coach van FC Volendam voor drie wedstrijd schorsen.

Omdat De Koning zich vrijdag na het competitieduel in de Jupiler League met Jong FC Twente onbehoorlijk zou hebben gedragen, hangt hem een straf boven het hoofd. De Koning was volgens de aanklager van de bond door zijn taalgebruik en het maken van een obsceen gebaar beledigend naar de arbiter.

De Koning heeft het schikkingsvoorstel niet geaccepteerd, waardoor de zaak donderdagavond dient bij de bond.

Update 09-04-15.02

Trainer Hans de Koning van FC Volendam gaat toch akkoord met het schikkingsvoorstel dat hij heeft gekregen vanwege zijn gedrag tijdens het duel vrijdag met Jong FC Twente (2-2). De aanklager legde hem een schorsing van drie wedstrijden op omdat hij obscene gebaren zou hebben gemaakt naar scheidsrechter Stijn Berben.

De Koning ging aanvankelijk niet akkoord met het voorstel. De zaak zou donderdagavond worden behandeld, maar volgens de KNVB is dit van de baan. De coach heeft zijn straf nu toch geaccepteerd en mag drie wedstrijden niet op de bank plaatsnemen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner