09.04.2015 15:28

Cocu: "Titel is bij winst heel dichtbij"

PSV-trainer Phillip Cocu kan vrijdag op een bijna volledig fitte selectie rekenen als zijn ploeg het in eigen huis opneemt tegen PEC Zwolle. Als PSV wint en Ajax verliest zaterdag bij Heracles Almelo mogen de Eindhovenaren voor het eerst in vijf jaar de landstitel vieren.

De trainer mist in zijn selectie alleen de al langer geblesseerde Santiago Arias en Florian Jozefzoon. Stijn Schaars is wel weer fit. Eerder op de donderdag  gaf  Schaars tegenover het Algemeen Dagblad nog aan te willen vechten voor zijn plek op het middenveld bij de aanstaande landskampioen. De middenvelder speelde ruim een jaar geleden zijn laatste Eredivisiewedstrijd voor PSV.

Donderdag blikte Cocu alvast vooruit op het treffen tegen bekerwinnaar PEC. "We moeten ons zo min mogelijk laten afleiden, want dat kan invloed hebben op de prestatie", aldus Cocu. "Scherp beginnen tegen PEC, dat is wat telt. We hebben nu nog helemaal niets. We kunnen pas genieten als het kampioenschap daadwerkelijk binnen is. Maar als we deze winnen, komt de titel heel dichtbij."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner