10.04.2015 21:57

VVV na sterke eerste helft voorbij Eindhoven

Vito van Crooy heeft VVV-Venlo op een 2-0 gezet tegen FC Eindhoven en gaat het feestje vieren met de supporters (10-04-2015).

VVV-Venlo heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de vierde periode van de Jupiler League. Nummer twee FC Eindhoven maakte het de Limburgers enorm lastig, maar werd uiteindelijk verslagen door treffers van Melvin Platje en Vito van Crooy.

Het duel had niet mooier kunnen beginnen voor VVV-Venlo. Al naar drie minuten kregen de Limburgers de 1-0 in de schoot geworpen toen doelman Tom Muyters onbegrijpelijk in de fout ging. De goalie van FC Eindhoven schoof het leer in de voeten bij Platje, die wel raad wist met het buitenkansje en keurig met rechts in de hoek schoot. Muyters was twintig minuten later nog niet van zijn blunder bekomen toen ook de 2-0 in het net lag. Van Crooy werd na een prachtige combinatie tussen Platje en Aziz Khalouta bereikt en schoot uitstekend binnen in de verre hoek.

In de eerste helft slaagde Eindhoven er niet in iets terug te doen, maar in de tweede helft was het gelegenheidsspits Diego Karg die zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht. Na 59 minuten stuurde de aanvaller drie tegenstanders op prachtige wijze het bos in om vervolgens koelbloedig in de verre hoek te schieten (2-1). Nog geen minuut later had de spits ook de 2-2 op zijn schoen, maar deze poging ging net naast.

Gaandeweg de tweede helft werd de druk meer en meer opgeschroefd door de bezoekers en dat leverde diverse kansen op. Feyenoord-huurling Joey Sleegers speelde een onzichtbaar duel, maar dook een kwartier voor tijd ineens op voor het doel van VVV. De dribbelaar verlengde een voorzet, maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiteren. Ook in het restant wist VVV stand te houden terwijl het zelf nog enkele grote kansen om zeep hielp. Met de zege doet de ploeg uitstekende zaken in de strijd om de vierde periode én de play-offs.

Door: Joey Knobben