12.04.2015 22:30

NEC heeft nieuw doel: honderd (doel)punten

De spelers van NEC kunnen hun geluk niet op. Na de winst op Sparta is de ploeg kampioen van de Jupiler League. (03-04-2015)
De spelers van NEC kunnen hun geluk niet op. Na de winst op Sparta is de ploeg kampioen van de Jupiler League. (03-04-2015)

NEC werd deze maand kampioen in de Jupiler League. Na het kampioenschap moesten er nog vijf wedstrijden worden afgewerkt, maar voor de Nijmegenaren maakte de resultaten niets meer uit. Toch heeft de kersverse kampioen zichzelf een doelstelling gesteld.

"Als we verslappen, kan het zomaar een keer misgaan. Maar we houden elkaar scherp om de honderd punten en honderd doelpunten te halen, dat is nu onze doelstelling. We zijn aardig op weg, maar we zijn nog niet tevreden. Iedereen is hongerig om alles te halen wat we kunnen halen en ook om individuele prijzen te winnen", vertelt middenvelder Gregor Breinburg op de clubwebsite van NEC.

De ploeg heeft inmiddels 92 punten bij elkaar gesprokkeld en scoorde toevallig genoeg ook nog 92 keer. Na de overwinning op De Graafschap zijn er nog vier wedstrijden te spelen, waardoor NEC genoeg heeft aan twee overwinningen en twee remises om op honderd punten uit te komen.

Na het kampioenschap liep heel Nijmegen uit om feest te vieren, waardoor de ploeg het zwaar had. "We hadden het hele weekend activiteiten gehad en veel gefeest en toch sluit je die wedstrijd winnend af. Maar het was wel lekker om nu pas op zondag te hoeven spelen, al was het maar om alvast te wennen voor volgend seizoen met alle zondagse wedstrijden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner