17.04.2015 12:30

Transferpraat: Boëtius, Verratti en Klose

De transfermarkt is in alle grote voetballanden gesloten, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Jean-Paul Boëtius moet dit seizoen vaker op de bank plaatsnemen dan hem lief is. Het is dan ook niet verrassend dat de buitenspeler een aanbieding van Feyenoord om zijn contract te verlengen naast zich neer heeft gelegd. AC Milan en Juventus zouden volgens Milan Live de situatie nauwlettend in de gaten houden. Of de Italiaanse clubs in de zomer daadwerkelijk tot actie overgaan, is natuurlijk nog maar de vraag.

Carlo Ancelotti heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij een groot fan van is Marco Verratti. De kleine Italiaanse middenvelder (1.65 meter) heeft nog een contract tot medio 2019 bij Paris Saint-Germain, maar Le 10 Sport meldt dat het zomaar zou kunnen dat Real Madrid in de zomer een poging gaat wagen om Verratti van de Franse topclub over te nemen.

Miroslav Klose (36) nadert het einde van zijn carrière, maar mogelijk voetbalt hij volgend seizoen nog een jaar in Zuid-Amerika. FOX Sports Brazil meldt dat São Paulo de Duitser een aanbieding heeft gedaan. Klose, die een aflopend contract heeft bij Lazio, zou tevens in de belangstelling staan van Tottenham Hotspur en Aston Villa.

NAC Breda is al druk bezig met het versterken van de selectie voor het komende seizoen. BN De Stem meldt dat de huidige nummer zestien van de Eredivisie interesse heeft in Abel Tamata van PSV. De linksback heeft een aflopend contract bij de aanstaande landskampioen en PSV gaat hem ook geen nieuwe aanbieding doen. Naast Tamata heeft NAC Breda ook interesse in Ruben Ligeon (die op dit moment wordt gehuurd van Ajax) en een andere Ajacied: Bas Kuipers.

Dat James Milner in de zomer bij Manchester City vertrekt staat zo goed als vast, maar het is nog onduidelijk wat zijn volgende club wordt. De 29-jarige Engelsman heeft in de Premier League de clubs voor het uitkiezen. De twee belangrijkste gegadigden zijn echter Liverpool en Arsenal. The Sun meldt dat Milner's voorkeur gaat naar de club van Arsène Wenger.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner