19.04.2015 19:55

Schreuder: "Blijf me focussen op voetbal"

Alfred Schreuder wist met FC Twente niet van FC Utrecht te winnen. De Tukkers verloren in stadion Galgenwaard met 1-0. De hoofdtrainer baalt van de nederlaag. 

Schreuder is vooral teleurgesteld over het aantal gemiste kansen. "We hebben veel kansen gecreëerd, zelfs na die 1-0 achterstand. Maar we vergeten te scoren. Als je de kansen benut dan had je hier met 1-3 of 1-4 kunnen winnen", zegt de trainer tegen FOX Sports. "Zelfs de eerste helft hadden we al met 0-3 voor moeten staan. Om die wedstrijd in het slot te gooien was absoluut mogelijk op een vroeger moment."

Twente had de kansen, maar Utrecht ging er met de buit vandoor. "Er zijn vaste afspraken over hoe we counters moeten verdedigen, dus aan de voorbereiding daarvan lag het niet. Dat we dan alsnog op die manier die corner tegen krijgen en zij daaruit scoren, is vervelend", legt Schreuder uit. "Na de 1-0 hebben we het snel opgepakt qua spel, maar wanneer je kijkt naar het scoreverloop niet. Wat de supporters straks gaan doen weet ik niet. Ik ga me er niet in mengen, ik probeer met te focussen op het voetbal."

Eerder lieten fans van FC Twente weten 'iets' te doen. Zij zien Schreuder het liefst vertrekken. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner