21.04.2015 16:39

Den Bosch - NEC vervroegd op advies politie

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en NEC begint vrijdag twee uur eerder dan gepland. De politie heeft aanwijzingen dat supporters uit zijn op ongeregeldheden en burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft daarom besloten om het duel bij daglicht te spelen.

"We nemen de signalen serieus en treffen voorbereidingen om de openbare orde zo goed mogelijk te handhaven'', zei Rombouts dinsdag.

De wedstrijd in de Jupiler League begint nu om 18.00 uur. De KNVB vindt dat tijdstip voor de bezoekers niet ideaal, maar respecteert het besluit van de burgemeester. De politie heeft aanwijzingen dat er rond die wedstrijd mogelijk verstoringen van de openbare orde en veiligheid zullen zijn.

Via de website van de KNVB legt het uit waarom het kiest om het duel te vervroegen. "De KNVB beseft dat voetballen op dit tijdstip voor de fans niet ideaal is, maar respecteert de verantwoordelijkheid van de burgemeester om de openbare orde in zijn gemeente te waarborgen en voert de wijziging door", aldus de bond op de website. "Wedstrijden verplaatsen naar een andere dag is vanwege beperkte mogelijkheden in de beslissende fase van de competitie niet mogelijk."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner