23.04.2015 12:26

Bakkati gaat aan de slag bij Jong Ajax

Sergio Zijler (voor) probeert aan de aandacht van Saïd Bakkati (achter) te ontsnappen tijdens het competitieduel Achilles'29 - FC Emmen. (03-10-2014)
Sergio Zijler (voor) probeert aan de aandacht van Saïd Bakkati (achter) te ontsnappen tijdens het competitieduel Achilles'29 - FC Emmen. (03-10-2014)

Said Bakkati gaat komend seizoen aan de slag als assistent-trainer bij Jong Ajax. Coaches Jaap Stam en Andries Ulderink hadden aangegeven behoefte te hebben aan een extra oefenmeester.

De 33-jarige Bakkati maakt op dit moment nog deel uit van de selectie van FC Emmen, dat net als Jong Ajax uitkomt in de Jupiler League. De verdediger traint ook de jeugd van de club uit Drenthe. Hij voetbalde in het verleden voor sc Heerenveen, ADO Den Haag, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en Emmen. Bakkati is een contract voor één jaar overeengekomen.

"De selectie van Jong Ajax zal volgend jaar breder zijn en bovendien willen we meer individueel aan de slag kunnen gaan met onze talenten. Om die reden is het goed dat Saïd ons volgend seizoen komt assisteren", aldus Andries Ulderink op de clubsite van de Amsterdammers. "Wij zien in hem de juiste persoon voor deze functie. Hij heeft een schat aan ervaring in de Jupiler League en bovendien heeft hij ervaring met coachen. Bij FC Emmen is hij naast speler van het eerste elftal ook fulltime coach in de jeugd. Dat zegt wat over zijn gedrevenheid en ambities. Wij kennen hem beiden goed uit het verleden. Hij kan echt wat toevoegen en zodoende het groepsproces helpen ontwikkelen."

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner