24.04.2015 18:56

Recidivist VVV kan op zoek naar nieuwe club

VVV Venlo-speler Aziz Khalouta (r.) draait weg bij NEC speler Gregor Breinburg (l.). (09-11-2014)
VVV Venlo-speler Aziz Khalouta (r.) draait weg bij NEC speler Gregor Breinburg (l.). (09-11-2014)

Het geduld van VVV-Venlo met aanvaller Abdelaziz Khalouta is op. De 25-jarige aanvaller moet op zoek naar een nieuwe werkgever, nadat hij vorige week ploeggenoot Melvin Platje had geslagen.

Khalouta vertrekt in de zomer uit Venlo, ondanks een doorlopend contract. Beide partijen hebben vrijdag 'in onderling overleg' besloten aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. Trainer Maurice Steijn doet de rest van dit seizoen ook geen beroep meer op de Marokkaanse aanvaller, die zich eerder al eens had misdragen.

Khalouta maakte zich onmogelijk bij VVV door vorige week na de verloren uitwedstrijd tegen Helmond Sport (3-1) een klap uit te delen aan teamgenoot Platje. Dat was niet de eerste keer dat Khalouta zich misdroeg. Zo raakte hij eind vorig jaar in opspraak, nadat hij zijn ongenoegen had geuit richting trainer Maurice Steijn na een wissel. Het kwam hem op een tijdelijke verbanning uit de selectie te staan. "Het incident van afgelopen weekeinde was voor ons de druppel", aldus VVV-directeur Marco Bogers, die niet op de details wil ingaan.

"Aziz heeft zijn excuses aangeboden, maar voor ons is dat niet meer voldoende. We vinden dit ontzettend jammer. Hij is een jongen van Venlo, wij hebben hem een kans geboden en hij heeft het ook echt wel in zich om te slagen bij VVV. Maar er zijn te veel zaken gebeurd die niet passen bij het spelen van betaald voetbal en bij de club die wij willen zijn", aldus Bogers tegenover Voetbal International. Khalouta scoorde dit seizoen tien keer in de Jupiler League, vorig jaar maakte hij vijftien doelpunten voor Fortuna Sittard.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner