30.04.2015 20:56

Kuwas: "Het was geen hele moeilijke keuze"

Brandley Kuwas zet FC Volendam op een 1-0 voorsprong in het competitieduel met Roda JC (25-8-2014)
Brandley Kuwas zet FC Volendam op een 1-0 voorsprong in het competitieduel met Roda JC (25-8-2014)

Woensdag werd bekend  dat Brandley Kuwas volgend seizoen, mits hij de medische keuring doorstaat, het shirt van Excelsior zal gaan dragen. Tegenover RTV Noord Holland reageerde de aanvaller op zijn overgang.

"Ik maak daar kans op een basisplaats, maar ik moet het natuurlijk wel zelf laten zien", zo zei Kuwas voor wie in Rotterdam een contract voor twee jaar klaar ligt. De 22-jarige flankspeler van FC Volendam stond ook in de belangstelling van sc Heerenveen en SC Cambuur, maar was er naar eigen zeggen snel uit. "Het was geen hele moeilijke keuze voor mij. Ik wil graag veel spelen en ik denk dat dat bij Excelsior kan. Dat is belangrijk voor mij", aldus Kuwas.

Hij stelde verder een uistekende ontwikkeling te hebben doorgemaakt bij FC Volendam. "Ik heb hier drie goede jaren gehad bij FC Volendam en ben hier een man geworden. Ik heb hier veel meegemaakt, ben mentaal sterk geworden en heb leren vechten", toonde Kuwas zich zelfverzekerd. Met FC Volendam speelt Kuwas aan het einde van het seizoen nacompetitie om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Kuwas: "Het zou mooi zijn dat nog te bereiken met FC Volendam. Speel ik volgend jaar tegen ze in de eredivisie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner