30.04.2015 21:58

Brood: "Leek wel een vriendschappelijke pot"

Ruud Brood kan zijn geluk niet op. NEC wint met 1-0 van Sparta en mag zich daardoor kampioen van de Jupiler League 2014/2015 noemen. (03-04-2015)
Ruud Brood kan zijn geluk niet op. NEC wint met 1-0 van Sparta en mag zich daardoor kampioen van de Jupiler League 2014/2015 noemen. (03-04-2015)

Vrijdagavond wacht NEC de voorlopig laatste thuiswedstrijd in de Jupiler League. Tegenstander in Nijmegen is Jong Ajax. Op de clubwebsite blikte trainer Ruud Brood donderdag alvast vooruit op dat treffen. 

Vorig weekend had de kampioen van de Jupiler League de nodige moeite om te winnen van FC Den Bosch en Brood hoopt dan ook tegen Jong Ajax op een betere prestatie van zijn elftal. "Tegen Den Bosch was het gewoon niet goed, het leek wel een vriendschappelijk potje. Als we tegen Jong Ajax weer zo spelen, gaan we er keihard af", was Brood stellig.

"We hebben een aantal doelstellingen, dat moeten we dan ook uitstralen. Dat heb ik deze week geprobeerd duidelijk te maken aan de spelers, dat het allemaal een stuk scherper moet in de laatste twee wedstrijden", aldus Brood. NEC heeft momenteel 98 punten en staat op 97 gemaakte doelpunten. In beide gevallen ligt de magische grens van honderd voor het oprapen.

Brood sloot zijn relaas mild af: "Van de andere kant, het blijft wel ongelooflijk knap dat we ook na het behalen van het kampioenschap alles zijn blijven winnen. Iedereen wil de kampioen verslaan, maar dat is niemand gelukt. Daarnaast moeten we het de laatste weken ook telkens zonder een aantal basisspelers stellen, dus dat geeft de kracht van de selectie wel aan." In de Jupiler League heeft NEC al zestien duels op rij in winst omgezet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner