01.05.2015 21:50

Geen zekerheid bij VVV en Volendam na remise

Met een keurige tackle probeert Henny Schilder te voorkomen dat Randy Wolters aan de zijkant doorbreekt tijdens FC Volendam - VVV-Venlo. (01-05-2015)
Met een keurige tackle probeert Henny Schilder te voorkomen dat Randy Wolters aan de zijkant doorbreekt tijdens FC Volendam - VVV-Venlo. (01-05-2015)

Na een 1-1 gelijkspel tussen FC Volendam en VVV-Venlo weten beide ploegen na vrijdagavond nog niet waar ze aan toe zijn in de Jupiler League. Beide ploegen zijn nog niet zeker van de play-offs aan het einde van het seizoen.

De eerste 45 minuten verliepen uiterst traag in het Kras Stadion te Volendam. Met één echt hoogtepunt in de eerste helft kreeg het publiek dan ook weinig waar voor het geld. Na 25 minuten spelen kreeg Jerold Promes uit het niets de bal voor zijn voeten na een corner, maar zijn schot van dichtbij werd bij de tweede paal gepareerd door Theo Zwarthoed.

De tweede helft begon gelukkig dusdanig aantrekkelijk, dat het saaie eerste bedrijf weggepoetst werd. Brandley Kuwas raakte met een geweldig hard schot de kruising vanaf 25 meter en Melvin Platje zette de man van het scorebord voor het eerst aan het werk. Quin Kruijsen leverde vanaf links een puntgave voorzet af en de spits van VVV-Venlo kon vrijstaand de linkerhoek vinden met het hoofd. Na de openingstreffer trok FC Volendam het initiatief naar zich toe en uiteindelijk leidde dit ook tot de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd werd Kevin Brands aangespeeld met de rug naar het doel, maar omdat Ramon Voorn in de rug van de middenvelder klom, kon Brands gaan liggen en de penalty meekrijgen.

De man die de penalty versierde ging zelf achter de bal staan en faalde niet. Via de binnenkant van de linkerpaal was het raak voor de topscorer van FC Volendam: 1-1. Door de gelijkmaker moest VVV-Venlo opeens druk naar voren zetten om een winnende treffer te forceren. De ploeg uit Limburg moet in de laatste speelronde van de Jupiler League aantreden tegen kampioen NEC, waardoor dit de beste mogelijkheid voor een driepunter was. Gescoord werd er echter niet meer in Volendam, waardoor FC Volendam nog niet zeker is van de play-offs en VVV-Venlo ver verwijderd blijft van een kans op promotie.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner