01.05.2015 22:03

Sparta houdt hoop op halen van play-offs

Sparta heeft vrijdagavond tijdens de voorlaatste speelronde in de Jupiler League flink uitgehaald. De Rotterdamse formatie zegevierde bij FC Oss met 5-1. De ploeg van trainer Alex Pastoor kan daardoor nog steeds deelname aan de play-offs om promotie/degradatie afdwingen, ook met dank aan het evenwichtige resultaat bij het duel tussen FC Volendam en VVV-Venlo (1-1). Sparta steeg naar de zevende plaats, die nog net goed is voor een ticket voor de nacompetitie.

FC Emmen verzekerde zich met een dikke overwinning op eigen veld tegen Telstar (4-0) van een plaats bij de eerste vijf in de eindstand. Daardoor hoeft de ploeg van trainer Joop Gall niet aan de eerste ronde van de nacompetitie mee te doen. Boy Deul kwam twee keer tot scoren.

Thuiszege

De Graafschap verstevigde de zesde plaats met een ruime thuiszege op Fortuna Sittard (3-0). De treffers kwamen op naam van Vincent Vermeij (twee) en Kristopher Vida.

In het duel tussen FC Oss, dat al verzekerd is van deelname aan de play-offs, en Sparta gebeurde in de eerste helft van alles. Door twee treffers van Paul Gladon leidden de Rotterdammers bij de rust met 0-2. De thuisploeg had toen nog maar negen spelers op het veld. Doelman Luuk Koopmans en Justin Mathieu kregen vlak voor de pauze kort na elkaar de rode kaart. Sparta-doelman Roy Kortsmit, die verhaal ging halen na een charge van Mathieu, werd eveneens uit het veld gestuurd.

Overwinning

Met negen tegen tien man kwam de overwinning voor Sparta niet meer in gevaar. Denis Mahmudov en Thomas Verhaar troffen doel namens de bezoekers. Jorzolino Falkenstein bracht de treffer van FC Oss op zijn naam.

Volgende week vrijdag speelt Sparta thuis tegen De Graafschap en krijgt VVV-Venlo kampioen NEC op bezoek. Volendam speelt uit tegen Jong PSV.