02.05.2015 19:45

Leiwakabessy en zijn drie mijlpalen bij NEC

De basisspelers die NEC kampioen kunnen maken in de Jupiler League 2014/2015. Bovenste rij, v.l.n.r: Kevin Conboy, Sjoerd Ars, Christian  Santos , Alireza Jahanbakhsh, Joshua Smits, Rens van Eijden. Bovenste rij, v.l.n.r: Jeffrey Leiwakabessy, Giovanni Gravenbeek, Anthony Limbombe, Tom Daemen, Navarone Foor. (03-04-2015)
De basisspelers die NEC kampioen kunnen maken in de Jupiler League 2014/2015. Bovenste rij, v.l.n.r: Kevin Conboy, Sjoerd Ars, Christian Santos , Alireza Jahanbakhsh, Joshua Smits, Rens van Eijden. Bovenste rij, v.l.n.r: Jeffrey Leiwakabessy, Giovanni Gravenbeek, Anthony Limbombe, Tom Daemen, Navarone Foor. (03-04-2015)

Voor Jeffrey Leiwakabessy is het een seizoen om nooit meer te vergeten. De verdediger van NEC promoveerde na een geweldig jaar in de Jupiler League naar de Eredivisie en behaalde twee schitterende mijlpalen, met een derde op komst.

Tegen Jong Ajax won de kampioen met 2-1, waardoor het de magische grens van honderd punten in één seizoen haalde. Nog nooit eerder lukte een Nederlandse club dit in het betaalde voetbal. "Je wilt natuurlijk altijd zoveel mogelijk punten halen, zeker in thuiswedstrijden, maar dit is uniek. Dat geeft aan hoe wij er als groep tegenaan kijken. We zijn gretig om iedere wedstrijd weer te winnen", vertelt Leiwakabessy op de clubwebsite van NEC.

Daarnaast speelde de verdediger dit seizoen zijn tweehonderdste wedstrijd in het shirt van de formatie uit Nijmegen. "Het is geweldig om zoveel wedstrijden met de club mee te mogen maken, waar ik vroeger ben ik begonnen als voetballer." Voor Leiwakabessy en zijn elftal houdt het echter niet op dit seizoen, want een derde mijlpaal kan aan het succesvolle seizoen worden toegevoegd.

De koploper in de Jupiler League staat namelijk op 99 doelpunten dit seizoen. Met nog één competitiewedstrijd te gaan is het heel goed mogelijk dat NEC voor de tweede keer de grens van honderd punten gaat passeren. "Natuurlijk is het jammer dat het nog niet gelukt is om ook het honderdste doelpunt te maken, maar het puntenrecord was deze keer voor ons belangrijker dan het aantal doelpunten. We hebben nu volgende week nog een wedstrijd om ook door die barrière te gaan. We hebben een team dat veel kansen kan creëren en vaak makkelijk weet te scoren, dus dat gaan we in Venlo ook gewoon weer doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner