03.05.2015 15:51

Douglas trefzeker voor winnend Dinamo Moskou

Douglas (r.) duelleert met Dame N'Doye (l.) tijdens Lokomotiv Moskou - Dinamo Moskou. (24-11-2013)

Mede dankzij een treffer van Douglas, de Braziliaan die ook de Nederlandse nationaliteit bezit, heeft Dinamo Moskou het uitduel met Koeban Krasnodar met 1-2 gewonnen. Door de zege staat Dinamo nu vierde.

Dinamo kwam in de uitwedstrijd al vroeg op achterstand. Hugo Almeida, de Portugees die in het verleden actief was bij FC Porto en Werder Bremen, zette Koeban Krasnodar na iets meer dan twintig minuten op voorsprong. Pas in de tweede helft boog Dinamo die achterstand om. Met nog ruim twintig minuten op de klok zorgde Douglas, oud speler van FC Twente, voor de gelijkmaker. Het was alweer zijn derde treffer van dit seizoen. Vijf minuten later bezorgde Xandão Dinamo met zijn eigen doelpunt de overwinning.

Dinamo kwam dankzij de zege in punten gelijk met nummer drie CSKA Moskou. De achterstand op de Russische koploper Zenit is aanzienlijk en bedraagt dertien punten. Kouban Krasnodar staat na het verlies op plek negen.