08.05.2015 12:16

VVV onzeker: "Hopen op puntverlies Sparta"

VVV-Venlo-speler Jerold Promes ligt verslagen op de grond na de gelijkmaker van Roda JC in de slotfase van de wedstrijd. (07-12-2014)
VVV-Venlo-speler Jerold Promes ligt verslagen op de grond na de gelijkmaker van Roda JC in de slotfase van de wedstrijd. (07-12-2014)

Voor VVV-Venlo zit er vrijdagavond niets anders op dan volle bak te gaan. De Limburgers ontvangen in eigen huis Eerste Divisie-kampioen NEC en kunnen de nacompetitie bereiken. VVV is zelfs bij winst afhankelijk van Sparta Rotterdam.

Sparta is voor VVV de voornaamste concurrent. Alleen als VVV in de laatste speelronde meer punten pakt dan de Rotterdammers, gaat de ploeg van trainer Maurice Steijn naar de play-offs om promotie. Sparta speelt in eigen huis tegen De Graafschap.

"We moeten er volle bak tegenaan", zegt Steijn op de website van de club. "Na het gelijkspel in Volendam hebben we het niet meer in eigen hand. We moeten één punt meer halen dan Sparta. En dat betekent dus minimaal gelijkspelen tegen NEC en liefst nog winnen."

Steijn vervolgt: "Maar we zijn inderdaad afhankelijk wat er op het Kasteel in Rotterdam gebeurt. Wint Sparta, dan is het sowieso afgelopen voor ons. Dus we gaan vol gas geven en hopen op het verlies van twee of drie punten van Sparta."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner