11.05.2015 20:21

Janssen houdt strijd in play-offs spannend

De Graafschap-doelman Hidde Jurjus baalt nadat Vincent Janssen (19) de 1-1 scoort. (11-05-2015)

Almere City mag nog altijd blijven dromen van de Eredivisie. De club van trainer Fred Grim kwam maandagavond in de eerste play-offwedstrijd tegen De Graafschap op achterstand, maar Vincent Janssen voorkwam een nederlaag door de 1-1 binnen te schieten. Aanstaande vrijdag wordt de return op De Vijverberg gespeeld. Op het spel staat dan kwalificatie voor de tweede ronde van de nacompetitie.

Het duel in Almere begon spectaculair. In de openingsfase van de wedstrijd kregen beide teams goede kansen om op voorsprong te komen. Zo was Vincent Janssen in de eerste minuut van het duel dicht bij de 1-0 en voorkwam Agil Etemadi met een knappe redding een doelpunt van Tim Janssen.

Het duurde tot de zestiende minuut tot het eerste doelpunt van de wedstrijd viel. Uit een vrije trap van dertig meter schoot Karim Tarfi de bal achter Etemadi. De doelman van Almere City liet zich verrassen door het zwabberschot van de jonge middenvelder. Het was voor Tarfi alweer de vijfde keer dit seizoen dat hij uit een vrije trap scoorde.

Na de 0-1 had Almere City moeite om het spel te maken, maar kwam het vlak na rust vrij onverwacht toch op gelijke hoogte. Na een lange bal van Paul Quasten kwam Janssen in kansrijke positie en oog in oog met Hidde Jurjus bleef de clubtopscorer rustig. Met een bekeken schot in de lange hoek tekende hij voor de 1-1.

De gelijkmaker deed de thuisploeg goed, maar daarna was het toch De Graafschap dat weer de controle over de wedstrijd kreeg. Ondanks het overwicht van de bezoekers, was het Almere City dat de grootste kansen op een tweede goal kreeg. Eerst was het Norair Mamedov die van dicht bij tegen Jurjus aan schoot, even later lukte het Ricardo Kip niet om de bal na een fout van de De Graafschap-goalie binnen te prikken. In de blessuretijd namen de bezoekers door een schot van Lion Kaak nog bijna de volle buit mee naar Doetinchem.

Vrijdag spelen de twee clubs op De Vijverberg de tweede wedstrijd van het tweeluik. De winnaar van de eerste ronde neemt het hierna op tegen Go Ahead Eagles of NAC Breda.

Door: Vincent Houttuin