11.05.2015 22:36

VVV-Venlo doet goede zaken op bezoek bij Oss

VVV-spelers vieren gezamelijk de 0-1 van FC Oss. Randy Wolters (l.) is de doelpuntenmaker. (11-05-2015)

FC Oss staat vrijdag een zware klus te wachten als het op bezoek gaat bij VVV-Venlo. Het moet dan een 1-2 nederlaag goed zien te maken en dat betekent dat het minimaal twee keer moet scoren in De Koel. Oss was de hele tweede helft de bovenliggende partij, maar wist daarmee de achterstand niet ongedaan te maken.

VVV-Venlo had vanaf de eerste seconde het initiatief tijdens de uitwedstrijd tegen FC Oss. De Venlonaren hadden continu het balbezit en zochten voornamelijk over de rechterkant de aanval. Vanaf die kant zou het later in de wedstrijd meerdere keren ontzettend gevaarlijk worden. Zo ook bij het openingsdoelpunt. Melvin Platje kreeg de bal in de diepte meegestuurd. De spits behield keurig het overzicht in het strafschopgebied en zag Randy Wolters vanaf drie meter zijn voorzet in het doel tikken.

Oss had tot de twintigste minuut niets te vertellen. Desondanks kwam het op gelijke hoogte. Paul Kok verlengde op schitterende wijze een indraaiende vrije trap van Istvan Bakx. De doelman van VVV-Venlo had geen andere optie dan kansloos naar de bal te kijken. In de minuten daarna leek FC Oss door te willen drukken, maar moest het al snel weer achteruit. Voor rust kreeg het een tweede tegentreffer te verwerken door een benutte strafschop van Platje. Even daarvoor was Wolters in de zestien neergelegd door doelpuntenmaker Kok.

Direct na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van VVV-Venlo. Vrijwel meteen ging verdediger Jeffrey Altheer opzichtig in de fout met een terugkopbal richting zijn doelman. Fatih Kamacı stond daardoor oog in oog met de keeper, maar wist het buitenkansje niet uit te pakken. VVV-Venlo stond met de rug tegen de muur en werd eigenlijk alleen gevaarlijk middels een kopbal van Ramon Voorn.

Gedurende het tweede bedrijf begonnen de overtredingen van beide kanten steeds pittiger te worden, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was enkele gele kaarten te noteren. Oss bleef het vervolgens proberen aan te vallen. Dat moest het vooral doen met afstandsschoten, wat voor weinig problemen bij VVV-Venlo zorgde. Waardoor de Venlonaren een goede stap hebben gezet richting de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Oss eindigde de wedstrijd met tien man door een tweede gele kaart van Paul Kok in de blessuretijd van de tweede helft.

Door: Robin Tibbe