21.05.2015 17:36

'Gio' kiest voor Başaçıkoğlu bij trainersdebuut

Bilal Başaçıkoğlu van Feyenoord ziet zijn schot er niet ingaan in de wedstrijd tegen ADO den Haag. (10-08-2014)
Bilal Başaçıkoğlu van Feyenoord ziet zijn schot er niet ingaan in de wedstrijd tegen ADO den Haag. (10-08-2014)

Giovanni van Bronckhorst staat donderdagavond voor zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Feyenoord. In het Abe Lenstra Stadion neemt Feyenoord het op tegen sc Heerenveen, in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal. 'Gio' heeft in zijn basiselftal een plaats ingeruimd voor Bilal Başaçıkoğlu. De zomeraankoop kreeg onder Fred Rutten weinig speeltijd en werd af en toe zelfs buiten de wedstrijdselectie gelaten. Uitgerekend tegen zijn vorige club, sc Heerenveen, krijgt hij weer eens speeltijd.

Lex Immers heeft een blessure en daar profiteert de jonge Başaçıkoğlu van. Doordat hij in de basis begint, schuift Jens Toornstra naar het middenveld om de plek van Immers over te nemen. De nieuwbakken hoofdtrainer van de Rotterdammers heeft nog twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het duel in Zwolle van afgelopen zondag (3-0 verlies). Terence Kongolo neemt de plaats van Joris Mathijsen weer in en ook Luke Wilkshire verschijnt aan de aftrap. Hij vervangt de geschorste Rick Karsdorp.

Bij sc Heerenveen zijn er weinig verassingen in de basisopstelling. Clubtopscorer Mark Uth was deze week een twijfelgeval en ontbrak tegen FC Twente, maar hij heeft zijn plekje in de punt van de aanval terug. Henk Veerman zit daardoor weer op de bank. Daarnaast kan ook Kenneth Otigba weer plaats gaan nemen op te bank, want Joost van Aken keert terug na een schorsing. 

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner