27.05.2015 09:31

"Reken erop dat NEC mij stap naar PSV gunt"

Ruud Brood geeft aanwijzingen aan zijn ploeg tijdens de wedstrijd Roda JC-NEC in de Jupiler League. (12-12-14)
Ruud Brood geeft aanwijzingen aan zijn ploeg tijdens de wedstrijd Roda JC-NEC in de Jupiler League. (12-12-14)

NEC-hoofdtrainer Ruud Brood rekent op de medewerking van zijn werkgever in de beoogde overgang naar PSV. De Eindhovenaren willen hem als assistent-trainer hebben, maar zijn niet van plan een transfersom betalen terwijl de oefenmeester in Nijmegen wel een doorlopend contract heeft. Brood moet daarover zelf een akkoord bereiken met NEC.

"Ik reken erop dat als ik de stap wil maken, NEC mij die gunt en er ook aan mee zal werken", zegt Brood tegen De Telegraaf. "Ik denk dat ze bij NEC ook trots zijn als iemand vanuit de Jupiler League, waarin we dit seizoen gespeeld hebben, de stap naar een topclub kan maken."

FOX Sports meldde dinsdag dat de overgang naar PSV definitief beklonken was, maar dat wordt door PSV ontkend. Een akkoord tussen de partijen wordt op korte termijn echter wel verwacht. "Het is heel eervol dat een topclub je wil hebben. Er zitten veel aantrekkelijke kanten aan, zoals de Champions League volgend seizoen."

Brood sprak nog niet met hoofdtrainer Phillip Cocu, wel met technisch manager Marcel Brands. "Dat was allemaal vrij duidelijk. PSV wil me graag hebben. Ik moet nu voor mezelf een beslissing nemen en kijken wat het beste bij me past. Dat kan snel gaan."

De beoogde assistent van Cocu maakte dit seizoen NEC kampioen van de Jupiler League. Na de degradatie van vorig jaar keren de Nijmegenaren daarmee direct terug naar de Eredivisie.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner