27.05.2015 09:42

Uth voedt geruchten over Hoffenheim-transfer

Luciano Slagveer (v.) van sc Heerenveen feliciteert doelpuntenmaker Mark Uth met de 1-1- tegen Feyenoord in het play-offduel om Europees voetbal. Op de achtergrond loopt Sam Larsson. (24-5-2015)
Luciano Slagveer (v.) van sc Heerenveen feliciteert doelpuntenmaker Mark Uth met de 1-1- tegen Feyenoord in het play-offduel om Europees voetbal. Op de achtergrond loopt Sam Larsson. (24-5-2015)

Het heeft er alle schijn van dat Mark Uth het komende seizoen speelt voor 1899 Hoffenheim. Alles wijst in die richting, zeker na de uitspraken van de spits van sc Heerenveen.

Uth wil na de play-offs om Europees voetbal meer duidelijkheid geven, maar in Voetbal International neemt de 23-jarige Duitser alvast een voorschot. Het tijdschrift denkt dat de transfer van Uth naar het Duitse Hoffenheim in de afrondende fase zit.

"Hoffenheim is een prachtige club, spelen in de subtop in Duitsland zou ik echt geweldig vinden", aldus Uth. "De Bundesliga is met de Premier League de sterkste clubcompetitie ter wereld. Als Duitser is er niets mooiers dan succesvol zijn in je eigen land."

Uth kwam in de zomer van 2012 naar sc Heerenveen, dat hem overnam van 1. FC Köln. Daar speelde de aanvaller nooit in het eerste team. "Dat ik bij mijn vorige club in Duitsland, 1.FC Köln, nooit een kans heb gekregen in het eerste elftal, daar ben ik een tijd boos over geweest. Ik ben dus extra gemotiveerd. Dat er interesse is uit Duitsland voor mij, geeft voor mij het gevoel van: ha, ik kan het dus wel."

Uth schoot sc Heerenveen zondag in De Kuip tegen Feyenoord met twee doelpunten naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. Daarin treffen de Friezen Vitesse. "De play-offs slaan helemaal nergens op! Clubs die na 34 wedstrijden op de goede plaats staan, moeten daarvoor direct worden beloond met Europees voetbal. Dat maakt in deze play-offs niet uit, of je nou vierde of zevende bent geworden", is Uth duidelijk.

"Voor ons is het nu een voordeel. We kunnen nu alsnog Europees voetbal halen, maar het is onverdiend. Maar goed, we spelen nu deze play-offs en dan willen we die winnen ook. Het wordt zwaar tegen Vitesse. Dat was het natuurlijk ook tegen Feyenoord."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner