30.05.2015 10:22

Vermoeide Uth: "Maar elke goal geeft energie"

Mark Uth baalt van het resultaat in de derby van het noorden in de Eredivisie. (07-12-14)
Mark Uth baalt van het resultaat in de derby van het noorden in de Eredivisie. (07-12-14)

SC Heerenveen zit aan het einde van zijn latijn, maar topscorer Mark Uth heeft aanknopingspunten om zich toch weer op te laden. Dat moet ook wel, want de vermoeide Friezen spelen zondag de return in de finale van play-off tegen Vitesse. Inzet is een ticket voor de Europa League.

"Ik ben vrij in mijn hoofd en mijn ploeggenoten vinden mij steeds beter. Je zit er eigenlijk dwars doorheen aan het einde van het seizoen, maar elke goal of assist geeft weer energie", zegt de sleutelspeler van sc Heerenveen tegen De Telegraaf.

Vitesse is zondag in eigen huis de favoriet, omdat de Arnhemmers donderdag met 2-2 gelijkspeelden in het Abe Lenstra stadion. "Alles is nog open", stelt de Duitse spits. "2-2 is niet heel geweldig. Maar als we er eentje inschieten en met iedereen goed verdedigen, komen we er ook. Zo simpel is het."

De kans is heel groot dat Uth zondag zijn laatste wedstrijd speelt in het shirt van sc Heerenveen. De speler wil graag terugkeren naar zijn vaderland om daar te spelen in de Bundesliga. Concrete interesse is er ook, die komt van 1899 Hoffenheim.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner