03.06.2015 10:57

Heerenveen rondt verwachte transfers snel af

SC Heerenveen denkt deze week twee spelers kwijt te raken. Manager voetbalzaken Hans Vonk verwacht de transfers van Mark Uth en Kristoffer Nordfeldt snel af te ronden.

SC Heerenveen heeft met Swansea City over de transfersom voor doelman Nordfeldt. De Zweed moet zelf nog een akkoord bereiken met de club uit Wales. "Daar is het wachten nu op", zegt Vonk tegen Voetbal International. "Maar het kan natuurlijk snel gaan."

"Met Uth is het precies andersom", gaat Vonk verder. "Mark heeft zelf bekendgemaakt dat hij al rond is met Hoffenheim, maar wij hebben nog geen akkoord met de Duitsers. Dat traject loopt nog, het gaat de goede kant op. Ik denk ook dat die transfers goed zijn voor iedereen. Zij willen graag weg en hebben nog een contract voor één seizoen, dus als ze nu worden verkocht, dan is dat ook goed voor de club."

De Friezen zijn klaar om te anticiperen op het vertrek van Uth. "We hebben een aantal mensen op het oog, maar handelen pas als de deal met Uth is afgerond. Dan weten we ook beter wat we te besteden hebben. Er komt vast weer een goede spits naar Heerenveen. Uth heeft het ook goed gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner