31.05.2015 20:24

Uth is persoonlijk rond met 1899 Hoffenheim

Mark Uth is de grote man in Arnhem. De Heerenveen-spits scoort bij rust al twee doelpunten tegen Vitesse. (31-05-2015)
Mark Uth is de grote man in Arnhem. De Heerenveen-spits scoort bij rust al twee doelpunten tegen Vitesse. (31-05-2015)

Alleen een transfersom kan de overgang van Mark Uth naar de Bundesliga in de weg staan. De spits van sc Heerenveen heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Duitse club en wacht alleen nog op de onderhandelingen tussen de clubs.

"Ze moeten alleen nog overeenstemming bereiken met sc Heerenveen", vertelt de topscorer van de Friezen voor de camera van FOX Sports. De in Keulen geboren aanvaller sloot het jaar persoonlijk goed af met twee doelpunten in de laatste wedstrijd van het seizoen, maar Vitesse scoorde maar liefst vijf keer, waardoor de Arnhemmers Europa in gaan.

Voor Uth had een ander resultaat echter niet uitgemaakt, want hij verwacht niet meer voor sc Heerenveen te spelen. "k heb dus nog niks getekend, maar ik denk wel dat dit mijn laatste wedstrijd was voor Heerenveen. Ik wil graag terug naar Duitsland", vertelt de aanvaller, die uit de jeugdopleiding van 1. FC Köln komt. Dit seizoen was Uth goed voor twintig doelpunten. Hij scoorde er vijftien in de Eredivisie en vijf in de play-offs voor Europees voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner