04.06.2015 12:00

Faber voor twee seizoenen naar NEC Nijmegen

Ernest Faber kijkt toe tijdens het duel tussen PSV en FC Groningen (29-03-2014)
Ernest Faber kijkt toe tijdens het duel tussen PSV en FC Groningen (29-03-2014)

Ernest Faber is definitief de nieuwe trainer van NEC Nijmegen. Zaakwaarnemer Kees Ploegsma gaf onlangs aan dat de gesprekken positief verliepen. Faber is nu definitief aangesteld als trainer van NEC.

NEC maakt de komst van Faber donderdag via de officiële kanalen bekend. Faber is bij NEC de vervanger van Ruud Brood. Laatstgenoemde gaat de omgekeerde weg bewandelen. Brood wordt namelijk de assistent van PSV-trainer Phillip Cocu. Faber verlaat PSV daarentegen om hoofdtrainer te worden bij NEC. Faber tekent bij NEC een contract voor twee seizoenen.

"Na het vertrek van Ruud heeft het technisch hart een nieuw profiel opgesteld en een longlist gemaakt met enkele namen", vertelt algemeen directeur Bart van Ingen op de clubsite van de Nijmegenaren. "NEC heeft op basis van deze lijst twee kandidaten geselecteerd om gesprekken mee te voeren, waarbij al snel duidelijk dat we met Ernest de samenwerking aan willen gaan. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft. Ernest heeft ervaring op alle niveaus: zowel in de jeugd als in de Eredivisie. Hij is een ontwikkeltrainer met oog voor talent uit eigen opleiding, kent de club en past binnen de strategische kaders van NEC."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner