09.06.2015 21:46

De zeer bijzondere carrière van Pantophlet

Kadeem Pantophlet met de twee ballen die zijn leven beïnvloedden. Bron foto: Omroep Brabant
Kadeem Pantophlet met de twee ballen die zijn leven beïnvloedden. Bron foto: Omroep Brabant

FC Den Bosch kondigde deze week de komst van negen talenten aan. Eén van deze talenten is Kadeem Pantophlet. De in Utrecht geboren spits is 24 jaar, speelde nog geen officiële wedstrijd in de voetballerij, maar heeft al wel een basketbalcarrière achter de rug.

Op zijn zestiende besloot de 1.98 meter lange jongen te stoppen met voetballen, omdat het hem niet snel genoeg ging. Hij bleek ook aanleg te hebben voor basketballen en werd zodoende zelfs gescout door een collegeteam in Amerika. "Mooier kon op dat moment niet", vertelt Pantophlet aan Omroep Brabant, die gretig op de 24-jarige voetballer annex basketballer doken.

De trainer die hem naar Amerika haalde werd echter ontslagen. De opvolger van die trainer zag het niet zitten in de Nederlander. "Hij wilde zijn eigen spelers hebben en ik hoorde daar niet bij. Dus ik moest een keuze maken. Of ergens anders gaan basketballen of weer gaan voetballen."

De keuze viel uiteindelijk weer op voetbal. Pantophlet zette zijn carrière voort in Amerika, maar keerde uiteindelijk terug naar Nederland. Daar liep stage bij de gedeelde jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch en maakte indruk. Een dusdanig goede indruk, dat hij zich volgend seizoen mag laten zien in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner