15.06.2015 21:41

Courtois hoopt op hereniging met Falcao

Thibaut Courtois ziet een overgang van Radamel Falcao naar Chelsea zeker zitten. De Belgische doelman is lovend over zijn ex-collega en hoopt dan ook dat de Colombiaan naar Londen komt.

Courtois en Falcao kennen elkaar van de gezamenlijke periode bij Atlético Madrid. In 2012 wonnen ze gezamenlijk de Europa League, waarbij Courtois en Falcao beide één van de uitblinkers waren. Courtois is dan enthousiast over een vernieuwde samenwerking. "Ik ken Falcao erg goed", zegt hij tegen The Guardian. "Het is een goede jongen en een goede vriend van me. Als hij komt dan zou ik dat geweldig vinden. Het is natuurlijk aan de club om te beslissen of hij bij ons past, maar ik denk dat hij een goede Chelsea-speler zou zijn."

Falcao vertrok in 2013 naar AS Monaco, maar brak daar zijn been. Na een jaar lang revalideren keerde hij dit seizoen terug op de velden. Hij werd verhuurd aan Manchester United. Hij wist daar geen indruk te maken. In 26 duels wist hij slechts vier doelpunten te maken. Mede door zijn matige doelpuntenproductie besloot Manchester United de speler terug te sturen naar AS Monaco.

Toch ziet José Mourinho de komst van Falcao ook wel zitten. "Het doet me pijn dat mensen denken dat de Falcao die bij Manchester United speelde, de echte Falcao is. Hij is een geweldige speler. Ik doe alleen niet de onderhandelingen. Ik vertel aan het bestuur wie ik wil hebben en dan zie ik wel wat er gebeurd", aldus Mourinho die de naam van de Colombiaan zou door hebben gegeven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner