19.06.2015 20:55

Go Ahead Eagles verlengt contract verdediger

Alex Schalk (l.) en Xandro Schenk (r.) zijn blij na de 1-0 van Schalk tijdens Go Ahead Eagles - FC Groningen. (10-8-2014)
Alex Schalk (l.) en Xandro Schenk (r.) zijn blij na de 1-0 van Schalk tijdens Go Ahead Eagles - FC Groningen. (10-8-2014)

Xandro Schenk staat ook de komende twee seizoen onder contract bij Go Ahead Eagles. De 22-jarige verdediger heeft zijn aflopende verbintenis vrijdag verlengd.

"Eigenlijk zijn er twee voorname redenen voor de verlenging van mijn contract", zegt Schenk op de website van Go Ahead Eagles. "Allereerst ken ik de club en de fans natuurlijk inmiddels goed. Ik voel me echt op mijn plek in Deventer, vind Go Ahead Eagles een fantastische club. Ten tweede wil ik graag honderd procent gaan voor mijn kans als centrale verdediger."

Na de degradatie uit de Eredivisie begint het nieuwe seizoen alweer vrij vlot voor Go Ahead. De club won vorig seizoen namelijk het Fair Play-klassement en mag daardoor Europa in. "Het officiële gedeelte begint natuurlijk al vrij snel door het Europees voetbal. Dat leeft echt wel in de groep. Niet veel van ons hebben Europees gespeeld, dus is het mooie ervaring. En vanaf augustus is het tijd om te vlammen in de competitie."

"Ja, iedereen zegt het, maar ik ga het toch ook écht zeggen: als spelersgroep houden wij de seizoenkaartmeter ook in de gaten, hoor. Het geeft zo'n boost dat we nu al weten dat we op zo'n grote steun kunnen rekenen. Ik was er drie seizoenen geleden bij toen we promoveerden, en ik ga er alles voor geven dat kunststukje te herhalen. Mét of zonder nacompetitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner