21.06.2015 14:30

"Van Dijk is de beste verdediger in Europa"

Virgil van Dijk kan niet meer stuk bij Celtic. De Nederlandse verdediger maakt indruk in Schotland en assistent-trainer van de club, John Collins, is een groot fan van de ex-Groningen speler.

"Ik denk dat er op dit moment geen betere verdediger is in Europa dan Virgil", zegt John Collins tegen Daily Record. "Ik kijk elke week naar de Premier League en naar de Champions League, maar zo een goede verdediger als Virgil heb ik nog niet gezien in Europa."

Collins gaat verder met zijn lofzang. "Hij kan voor elk team spelen, hij moet geduld hebben met het kiezen van een topclub. Op dit moment zit hij bij een geweldige club, waar hij zich kan ontwikkelen. Ik weet zeker dat hij ooit de stap maakt naar een Europese topclub."

Overigens is Collins er van overtuigd dat Van Dijk nog één seizoen bij Celtic blijft. "Ik heb elke dag contact met hem en hij wil erg graag blijven. Eén seizoen geleden had hij nog kleine foutjes, dit seizoen was hij erg sterk. Ik weet zeker dat hij het komende seizoen opnieuw een stap zal maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner