22.06.2015 16:45

Grim nieuwe bondscoach Jong Oranje

Almere City FC-trainer Fred Grim kijkt toe tijdens het competitieduel Almere City - FC Volendam. (24-04-2015)
Almere City FC-trainer Fred Grim kijkt toe tijdens het competitieduel Almere City - FC Volendam. (24-04-2015)

Fred Grim wordt de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. De KNVB maakt zijn aanstelling maandagmiddag wereldkundig. Maarten Stekelenburg, die Oranje onder 17/18 onder zijn hoede had, vertrekt naar Almere City FC.

"Dit is een mooie uitdaging", vertelt Grim op de site van de KNVB. "Ik ben altijd erg betrokken geweest bij de ontwikkeling van talentvolle voetballers, en kijk er naar uit om van de grootste Nederlandse talenten een team te smeden en resultaat te boeken. De doelstelling is uiteraard kwalificatie voor het EK 2017 in Polen. We starten in september met Cyprus thuis en Turkije uit. We zullen dus direct aan de bak moeten om het kwalificatietoernooi goed te beginnen."

"Fred past perfect in het profiel van een coach van Jong Oranje", aldus Jelle Goes, technisch manager van de KNVB. "Hij is een bekwame, gepassioneerde trainer, met veel ervaring in het Nederlands voetbal en kennis van de generatie voetballers die nu voor Jong Oranje mag uitkomen. De manier waarop hij bij Almere City FC, Oranje onder 19 en Ajax met jonge, talentvolle voetballers heeft gewerkt, heeft indruk op ons gemaakt. Bovendien beschikt Fred over een echte winnaarmentaliteit en is hij in staat die over te brengen op zijn team. We kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking."

Stekelenburg zal Grim vervangen bij Almere City. "Almere City krijgt met Maarten Stekelenburg een ambitieuze trainer en bovenal een vakman", vervolgt Goes zijn verhaal. "We bedanken hem voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het Nederlands voetbaltalent en wensen hem veel succes in Almere."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner