22.06.2015 21:54

Via de cel naar de profs: "Heb het verziekt"

Shayron Curiel krijgt van FC Dordrecht een tweede kans. De aanvaller zag zijn contract eerder ontbonden worden doordat hij de gevangenis in moest. (22-06-2015)
Shayron Curiel krijgt van FC Dordrecht een tweede kans. De aanvaller zag zijn contract eerder ontbonden worden doordat hij de gevangenis in moest. (22-06-2015)

Shayron Curiel stond bekend als een groot talent, maar door keuzes die hij maakte werd zijn betaalde voetbalcarrière niet wat het moest worden. Bij FC Dordrecht krijgt de 24-jarige speler een tweede kans.

Tijdens zijn eerste kans speelde hij bij Sparta Rotterdam en later bij FC Dordrecht, maar de speler belandde uiteindelijk in de cel. "Ik heb het verziekt", aldus een schuldbewuste Curiel tegen RTV Rijnmond. In 2012 gebeurde het. Curiel stond op de wacht toen een aantal studenten gewapend een woning overvielen. Curiel moest hiervoor 2,5 jaar in de cel zitten. "Ik vraag me weleens af hoe het heeft kunnen gebeuren. Het kwam misschien door mijn omgeving. Het was in ieder geval een kuttijd. Je hebt niemand om je heen en je moet je aanpassen aan het leven daar. Als je vrijkomt, moet je je leven weer oppakken."

Eenmaal uit de gevangenis pakte de speler zijn leven weer op. Via JHR, Alexandria '66 en Barendrecht verdient hij nu een nieuwe kans bij FC Dordrecht. Daar krijgt hij een contract voor één seizoen met een optie tot nog een jaar. Curiel weet dat dit zijn laatste kans is. "Ik heb het verziekt. Je zit thuis en dan zie je jongens waar je mee hebt gespeeld mooie transfers maken. Dit is een nieuwe kans en die ga ik pakken."

Dat Curiel vroeger goed kon voetballen bleek toen hij als speler van Rotterdamse amateurclub Spartaan '20 werd opgeroepen voor Oranje onder de 17. Dat leverde hem een stage op bij Chelsea, maar uiteindelijk koos hij voor Sparta Rotterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner