29.06.2015 11:07

Oud-Ajacied flopt bij Celtic: "Wie wil hem?"

Tobias Sana (l.) en Derk Boerrigter (r.) zijn blij met het punt in het 2-2 gelijkspel tegen Manchester City in de Champions League. (06-11-2012)
Tobias Sana (l.) en Derk Boerrigter (r.) zijn blij met het punt in het 2-2 gelijkspel tegen Manchester City in de Champions League. (06-11-2012)

Derk Boerrigter heeft geen potten kunnen breken bij Celtic. De vleugelspits werd meerdere keren getroffen door blessures, maar ook in zijn blessurevrije periode maakte de oud-Ajacied geen indruk. Sterker nog, Celtic wil de aanvaller verkopen.

"De Celtic-fans worden niet blij van het aantal wedstrijden dat hij gespeeld heeft. Op papier was het een prima transfer, maar in de praktijk allerminst", legt journalist Vincent Ralph uit aan HITC. "Nu de trainer van Celtic wil doorselecteren, komt de naam van Boerrigter snel naar boven."

In zijn eerste seizoen kwam de vleugelspits nog tot veertien duels, dit seizoen bleef het bij twee potjes. En dat is vrij armoedig voor een aankoop. Boerrigter heeft nog een contract voor twee jaar bij de club uit Schotland. "En dat is het grote probleem", weet Ralph. "Wie gaat hem in vredesnaam halen met zo weinig wedstrijden achter zijn naam? Misschien is het voor beide partijen beter om het contract te ontbinden. Misschien zien clubs in Nederland nog de potentie die hij toonde in zijn tijd daar."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner