02.07.2015 10:36

'Ook Achilles'29 overweegt kunstgrasveld'

Kürşad Sürmeli (r.) kan aan een persoonlijk feestje beginnen als hij Achilles '29 op een voorsprong heeft geschoten tegen SC Telstar. (02-03-2015)
Kürşad Sürmeli (r.) kan aan een persoonlijk feestje beginnen als hij Achilles '29 op een voorsprong heeft geschoten tegen SC Telstar. (02-03-2015)

Onlangs maakte SC Telstar bekend dat de club uit Velsen-Zuid gaat overstappen op kunstgras. Mogelijk komt daar nóg een club bij. Achilles'29 overweegt namelijk ook een overstap naar kunstgras.

Volgens De Gelderlander heeft de club uit Groesbeek een aanvraag ingediend bij de gemeente. Als het aan Achilles'29 ligt dan wordt het kunstgrasveld aankomende maand nog gerealiseerd. Achilles'29 wil graag overstappen op kunstgras omdat het huidige hoofdveld op Sportpark De Heikant niet voldoet. Het veld werd het afgelopen seizoen zelfs verkozen tot één van de slechtste velden in de Jupiler League.

Kunstgras is in de ogen van het bestuur noodzakelijk om aan de voorwaarden van de KNVB te voldoen. De Jupiler League zag afgelopen seizoen wederom twee grasvelden vertrekken. NEC Nijmegen en De Graafschap promoveerden namelijk naar de Eredivisie. Ook Roda JC Kerkrade (kunstgras) promoveerde. De Jupiler League kreeg daar overigens ook twee grasvelden voor terug. Go Ahead Eagles en NAC Breda degradeerden, terwijl ook FC Dordrecht (kunstgras) een niveau lager gaat spelen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner