03.07.2015 10:40

NAC vraagt loonoffer aan te duur spelersduo

Jelle ten Rouwelaar van NAC Breda baalt van de 1-0 achterstand tegen Feyenoord. (08-03-2015)
Jelle ten Rouwelaar van NAC Breda baalt van de 1-0 achterstand tegen Feyenoord. (08-03-2015)

Jelle Ten Rouwelaar en Erik Falkenburg zullen salaris in moeten leveren als het wil blijven bij NAC Breda. Het tweetal krijgt voor NAC-begrippen een te hoog salaris, zeker nadat de club degradeerde.

Zowel Falkenburg als Ten Rouwelaar hebben geen clausule in het contract, waardoor het loon automatisch wordt verlaagd. Beide spelers zijn bereid om mee te denken met de club, zo blijkt uit gesprek met Omroep Brabant.

Zo sprak Jelle Ten Rouwelaar al met directeur van NAC Justin Goetzee. Dat gesprek verliep positief en een loonoffer lijkt een optie te zijn. "Ik ga alleen niet roepen dat ik dertig, tien of één procent ga inleveren. Ik vind het heel vervelend dat mijn contract naar buiten is gekomen en dat het nu ineens een issue is", aldus de doelman tegen de regionale omroep.

Falkenburg is ook bereid om de club uit de brand te helpen. "Officieel is het mij nog niet gevraagd. Maar officieus ben ik wel op de hoogte. Ik weet er in ieder geval van. Binnenkort ga ik met Justin Goetzee om de tafel. Ik sluit een loonoffer niet uit als ik blijf."

Mochten de twee er niet uit komen dan heeft Falkenburg altijd nog een andere optie, namelijk Willem II. De Eredivisionist is geïnteresseerd in de diensten van de speler en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. "Ik weet dat het gevoelig ligt, maar ik heb inderdaad met Willem II-coach Jurgen Streppel gesproken. Ik ben er over aan het nadenken. Maar de kans is ook groot dat ik bij NAC blijf. Met de club kampioen worden en er vijfentwintig inschieten is ook top."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner