07.07.2015 20:53

NAC bevestigt vertrek van voormalig Ajacied

Zowel Albert Rusnák (l.) als Jeffrey Sarpong (r.) probeert een hoge bal te controleren tijdens SC Cambuur - NAC Breda. (06-12-2014)
Zowel Albert Rusnák (l.) als Jeffrey Sarpong (r.) probeert een hoge bal te controleren tijdens SC Cambuur - NAC Breda. (06-12-2014)

NAC Breda heeft de geruchten rondom Jeffrey Sarpong (26) dinsdagavond bevestigd. De club en de middenvelder gaan definitief uit elkaar.

In overleg met NAC heeft Sarpong besloten zijn contract af te kopen. Zo kan de oud-speler van Ajax transfervrij vertrekken. Zijn verbintenis in Breda liep nog een jaar door. Sarpong was sinds medio 2013 bezig aan zijn twee periode bij NAC.

Sarpong heeft er geen trek in om met NAC in de Jupiler League te spelen en wil zijn geluk elders beproeven. "Wij nemen na twee seizoenen afscheid van Jeffrey en wensn hem veel succes in zijn verdere carrière", zegt trainer en technisch manager Robert Maaskant op de website van NAC. 

Sarpong speelde behalve voor NAC en Ajax ook voor Real Sociedad, Hércules CF en NEC Nijmegen. Hij is afkomstig uit de jeugd van Ajax, maar de geboren Amsterdammer brak daar nooit door. In zijn eerste seizoen bij Real Sociedad kwam hij nog tot zestien wedstrijden, maar een jaar later tot slechts drie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner