19.07.2015 11:15

Topscorer: "Mijn focus ligt nu bij Excelsior"

Bart Vriends (l.) krijgt tijdens een oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles te maken met een druk zettende Tom van Weert van Excelsior. (18-07-2015)
Bart Vriends (l.) krijgt tijdens een oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles te maken met een druk zettende Tom van Weert van Excelsior. (18-07-2015)

Excelsior nam een heel groot risico toen het Tom van Weert overnam van FC Den Bosch. De spits raakte in Brabant zwaar geblesseerd, maar betaalde het vertrouwen uit met dertien doelpunten in de Eredivisie. Zijn toekomst ligt nog steeds in Rotterdam.

"Ik heb helemaal niets gehoord", vertelt de aanvaller eerlijk tegenover RTV Rijnmond. Naar verluidt was ADO Den Haag geïnteresseerd in de spits, maar de interesse uit de Residentiestad is dus niet concreet geworden. "Er speelt helemaal niks. Ik ga ervan uit dat ik hier gewoon blijf", gaat Van Weert, die nog een contract tot volgend jaar heeft, verder.

Van Weert liet in zijn carrière zien het neusje voor de goal te hebben, maar een zware kruisbandblessure leek de potentie in de weg te zitten. Tegenover Voetbal.com gaf Van Weert afgelopen seizoen al aan dat Excelsior door met hem de Eredivisie in te gaan een risico nam, maar het pakte allemaal goed uit. 

"Momenteel geniet ik van de voorbereiding. We moeten ons klaarstomen voor het seizoen dat ons te wachten staat, al moet ik zeggen dat ik nog niet smacht naar de competitie", geeft Van Weert eerlijk toe. Excelsior opent het seizoen op 9 augustus met een uitwedstrijd tegen promovendus en huidig kampioen van de Jupiler League NEC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner