19.07.2015 15:13

Hulk helpt kampioen Zenit naar eerste zege

De Russische landskampioen Zenit Sint-Petersburg is de competitie zondag met een moeizame thuisoverwinning begonnen. De ploeg won thuis met 2-1 van Dinamo Moskou, dat meer dan een helft met een man minder speelde.

Dinamo, waar de Nederlanders Alexander Büttner en Douglas ontbraken, kwam dankzij Aleksandr Kokorin zelfs op voorsprong. Een rode kaart van verdediger Tomas Hubocan vlak voor rust leidde de ommekeer in. De Slowaak veroorzaakte een strafschop, werd uit het veld gestuurd en zag Hulk de 1-1 binnenschieten. Na rust bezorgde Oleg Sjatov de thuisploeg de zege.

Douglas zat niet bij de selectie, omdat hij mogelijk de overstap maakt naar Sporting Lissabon. De reden van de afwezigheid van Alexander Büttner is onbekend.