27.07.2015 20:23

Tanda per direct weg bij Go Ahead Eagles

Dario Tanda tijdens de oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen SV Terwolde. (24-06-2015)
Dario Tanda tijdens de oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen SV Terwolde. (24-06-2015)

Dario Tanda en Go Ahead Eagles hebben hun samenwerking per direct beëindigd, dat maakte de club uit Deventer maandagavond bekend op de eigen clubwebsite. Aan het besluit liggen privé-redenen ten grondslag. 

Tanda maakte deze zomer de overstap van FC Twente naar Go Ahead Eagles, maar dat avontuur is dus geen succes gebleken. Tot een officieel debuut kwam Tanda niet bij de Eagles, waar hij wel in actie kwam tijdens de voorbereiding. De privé-situatie van de middenvelder is de oorzaak van de breuk. 

"Het heeft dan ook niets te maken met de club of de technische staf", legt Tanda uit. "Ik maak op dit moment een mindere periode door in mijn privé-leven, waardoor ik mijn volle focus niet op het voetbal kan hebben. Daarom wil ik de komende tijd gebruiken om goed na te denken over mijn toekomst. Ik betreur dat mijn terugkeer bij Go Ahead Eagles op deze manier vroegtijdig eindigt. Als echte Deventer jongen blijft Go Ahead Eagles mijn club."

Adrie Steenbergen reageerde namens de Deventer club: "Het is goed dat de beëindiging van onze samenwerking in goede harmonie heeft plaatsgevonden en we wensen als club Dario veel wijsheid toe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner