27.07.2015 21:59

Blanc positief over komst van Di María

Paris Saint-Germain hoopt zich op korte termijn te versterken met Ángel Di María. Trainer Laurent Blanc verwacht dat de Argentijnse aanvaller deze week de overstap maakt van Manchester United naar de Franse kampioen.

"Het ziet er goed uit, we naderen een akkoord. Ik ben behoorlijk positief over een goede afloop van deze zaak", zei Blanc maandag in de Verenigde Staten, waar PSG op trainingskamp is. Pikant genoeg speelt de Franse topclub woensdag in Chicago een oefenwedstrijd tegen Manchester United, de huidige werkgever van Di María.

Trainer Louis van Gaal haalde de Argentijnse vedette vorig jaar voor een recordbedrag van 75 miljoen euro naar Manchester, maar Di María kon de torenhoge verwachtingen niet waarmaken. In 27 Premier League-duels kwam de aanvaller tot slechts  drie doelpunten. Sinds oktober 2014 scoorde hij niet meer op het hoogste Engelse niveau.

De nummer 7 van de Mancunians meldde zich afgelopen weekeinde niet zoals afgesproken bij zijn ploeggenoten in de VS, wat de speculaties over een vertrek voedde. "Hij zat niet in het vliegtuig en ik weet niet waarom", bromde Van Gaal zaterdag. Eerder op de zaterdag liet Van Gaal nog weten dat hij  verwachtte dat Di María gewoon bij de groep zou aansluiten. Dat gebeurde dus niet.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner