29.07.2015 19:26

Steun voor dopingverdachte: "Heel verdrietig"

SC Telstar heeft gereageerd op het nieuws dat Kevin van Essen wordt beschuldigd van het gebruik van doping. Algemeen directeur Pieter de Waard reageert hierop. 

Woensdagochtend bracht de Dopingautoriteit van de KNVB naar buiten dat Kevin van Essen positief heeft getest bij de dopingcontrole. Er werd furosemide aangetroffen. Het bestuur van de KNVB heeft aangifte gedaan bij de tuchtcommissie. Zij bepalen of er een straf volgt voor Van Essen.

Telstar wacht geduldig af. "In afwachting daarvan traint hij vooralsnog gewoon met ons mee en zou hij eventueel kunnen spelen", aldus Pieter de Waard tegen RTV Noord-Holland. "Ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Ik lees dat ook op internet en dat is rampzalig voor die jongen."

Wanneer Van Essen de hoogst mogelijke straf krijgt dan staat hem een schorsing van twee jaar te wachten. De Waard denkt dat Van Essen niet met voorbedachten rade doping heeft gebruikt. "Dit is een menselijk drama. Hij is heel verdrietig. Het is een jongen waar ik mijn hand voor in het vuur steek."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner