30.07.2015 14:40

"Deze transfer is weer een record voor PEC"

Jesper Drost maakt vlak na rust de 1-0 tegen Ajax. De aanvaller van PEC Zwolle schiet knap binnen en balt zijn vast na de treffer. (26-04-2015)
Jesper Drost maakt vlak na rust de 1-0 tegen Ajax. De aanvaller van PEC Zwolle schiet knap binnen en balt zijn vast na de treffer. (26-04-2015)

Ron Jans had Jesper Drost graag willen behouden voor PEC Zwolle, maar beseft ook dat de club weinig keus had en de middenvelder naar FC Groningen moest laten gaan. Bovendien is er veel geld met de deal gemoeid, zeker voor PEC Zwolle-begrippen.

"Als je als club hogerop wilt, dan moet het op deze manier: dat jongens zich hier ontwikkelen, dat ze goed worden en dat ze dan weer doorgaan. Ik heb ook heel veel vrede met de stap die hij nu maakt", zegt Jans tegen RTV Oost.

FC Groningen moest een flink bedrag betalen om Drost over te nemen, want de speler had nog een tweejarig contract in de Hanzestad. "Dit is weer een record voor PEC Zwolle als het gaat om de transfersom. Alleen: hoe hoog die is, moet je niet aan mij vragen", vervolgt de trainer van PEC.  

Met het vertrek van Drost naar de bekerwinnaar gaan er in vergelijking met vorig seizoen acht doelpunten en evenveel assists verloren. Jans: "Dat is best uitdagend, maar ik denk dat we spelers hebben die dat ook weer op het middenveld in kunnen vullen." PEC Zwolle gaat niet direct de transfermarkt op voor een vervanger. De club wil het geld besteden aan een doelman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner