31.07.2015 10:46

Ould-Chikh: "Ga vechten voor mijn kans"

Bilal Ould-Chikh van FC Twente feliciteert Jesús Corona met de 1-1 in het KNVB bekerduel met De Graafschap. (17-12-2014)
Bilal Ould-Chikh van FC Twente feliciteert Jesús Corona met de 1-1 in het KNVB bekerduel met De Graafschap. (17-12-2014)

Je hoeft Bilal Ould-Chikh niet te vertellen dat hij bij SL Benfica veel concurrentie heeft. De jonge aanvaller, die onlangs FC Twente verruilde voor de Portugese topclub, heeft de goede hoop om zo snel mogelijk een basisplaats af te dwingen.

"Benfica is een enorme club. Dat weet ik", aldus Ould-Chikh op de clubwebsite. "Er staan hier veel grote spelers onder contract en de club speelt jaarlijks in de Champions League." De achttienjarige flankspeler tekende donderdag een vijfjarig contract in Lissabon, waar hij de concurrentie moet aangaan met onder meer de Nederlander Ola John. En dat is niet zijn enige concurrent.

Ondanks de moordende concurrentie wil Ould-Chikh voor zijn kans gaan. "Ik ga daar wel keihard voor knokken. Ik weet dat het lastig wordt, maar ik ga vechten voor mijn kans bij deze club. Ik ben dolblij dat ik speler van Benfica ben." Benfica begint het seizoen op 9 augustus met een wedstrijd tegen Sporting CP voor de Portugese Super Cup.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner