31.07.2015 22:31

KAA Gent heeft eerste overwinning binnen

De Belgische kampioen KAA Gent heeft zich hersteld van de teleurstellende start van het seizoen. In de eigen Ghelamco Arena was de ploeg van succestrainer Hein van Haezebrouck vrijdag te sterk voor Racing Genk: 1-0.

Aanvoerder Sven Kums, die in het verleden twee seizoen uitkwam voor sc Heerenveen, maakte kort voor rust uit een strafschop het enige doelpunt van de Buffalo's. De thuisclub ontsnapte in de tweede helft toen Igor de Camargo van Genk op de lat schoot. AA Gent was de competitie vorige week begonnen met een moeizaam gelijkspel bij Westerlo. Tegen laagvlieger Westerlo kwam de regerend kampioen niet verder dan 1-1.

Racing Genk, de ploeg van reservekeeper Marco Bizot, opende de competitie wel met een 3-1 overwinning op OH Leuven. De drie Nederlanders in het elftal van Racing Genk speelden alle drie niet. Bizot zat negentig minuten op de bank terwijl verdediger Sandy Walsh en aanvaller Albian Muzaqi geen deel uitmaakten van de selectie.

Met de winst in eigen stadion nestelde AA Gent zich vrijdagavond met vier punten voorlopig aan kop van de Jupiler Pro League. De kans dat Gent met dat puntenaantal na dit weekend ook nog de leiding heeft, lijkt klein.