01.08.2015 10:45

Roorda: "Te vroeg voor handdoek in de ring"

Geert Arend Roorda kan weer lachen in de voetballerij. De clubloze middenvelder weet te imponeren tijdens een stage bij FC Dordrecht en krijgt een eenjarig contract aangeboden. (31-07-2015)
Geert Arend Roorda kan weer lachen in de voetballerij. De clubloze middenvelder weet te imponeren tijdens een stage bij FC Dordrecht en krijgt een eenjarig contract aangeboden. (31-07-2015)

Na een clubloze periode van een jaar kan Geert Arend Roorda zich weer profvoetballer noemen. De controlerende middenvelder kende een uiterst ongelukkige voetbalcarrière, met spaarzame hoogtepunten en veel dieptepunten. Aan stoppen heeft hij echter nooit gedacht.

"Natuurlijk heb ik weleens overwogen om te stoppen, maar dat duurde nooit langer dan een minuut. Ik heb nog gewoon het gevoel dat ik het kan. Daar ben ik van overtuigd", vertelt hij in een interview aan de NOS. "Voor de handdoek in de ring gooien vond ik het veel te vroeg." Roorda trainde mee bij FC Dordrecht en deed dit blijkbaar op uitstekende wijze. De club bood hem na een week een eenjarig contract aan.

Roorda is afkomstig uit de jeugdopleiding van sc Heerenveen en haalde zelfs Jong Oranje. Een mooie carrière in Nederland leek de toekomst te zijn voor de middenvelder, maar blessureleed voorkwam een definitieve doorbraak. In het seizoen 2010/2011 werd hij uitgeleend aan Excelsior en voor die club presteerde Roorda meer dan prima. In dertien competitiewedstrijden kwam hij tot maar liefst acht doelpunten, maar daarna ging het weer bergafwaarts.

In de drie seizoenen daarna kwam Roorda tot slechts 37 officiële wedstrijden in dienst van sc Heerenveen, NEC en Sparta. Hij was een transfervrije speler in 2014 en mocht zijn conditie op peil houden bij SC Cambuur. Op de training scheurde hij echter zijn achillespees, waardoor de zoektocht naar een nieuwe club moest worden uitgesteld. Hij speelde mee in een werklozenelftal van de Vereniging van Contractspelers, totdat hij werd gebeld door FC Dordrecht. "Ik ben enthousiast over de club en de club is enthousiast over mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner