01.08.2015 16:27

Celtic en Van Dijk openen seizoen met zege

Celtic heeft geen fout gemaakt in de seizoensopening van de Schotse competitie. De club won eenvoudig met 2-0 van Ross County. Virgil van Dijk speelde de volledige wedstrijd, maar kon geen bijdrage leveren aan de doelpunten van de club.

Leigh Griffiths benutte in de vierde minuut al een penalty en Stefan Johansen maakte tien minuten voor rust de 2-0. In de tweede helft werd niet meer gescoord, maar dit had vooral te maken met het feit dat de Schotse recordkampioen zich inhield. Celtic speelt volgende week namelijk in de voorronde van de Champions League tegen Qarabağ FK.

De eerste wedstrijd in het Europese toernooi eindigde in een benauwde 1-0 overwinning voor de Schotten, waardoor er in Azerbeidzjan nog flink aan getrokken moet worden om de play-offs te bereiken. Celtic kroonde zich vorig seizoen tot kampioen in Schotland en deed dit al voor de 46e keer in totaal. Sinds het wegvallen van Rangers FC, de club ging failliet, is Celtic vier keer kampioen geworden.

De laatste keer dat zowel Rangers als Celtic geen kampioen werd in Schotland gebeurde in 1984/1985, toen Aberdeen de titel pakte in de Premiership.