07.08.2015 13:04

Van Gaal: "Vertrek Di María groot verlies"

Louis van Gaal vindt het jammer dat Ángel Di María is vertrokken van Manchester United naar Paris Saint-Germain. Hij verwoordt het vertrek van de Argentijn als een groot verlies.

Di María kwam één seizoen geleden over voor maar liefst 75 miljoen euro, maar hij kon zijn status als sterspeler bij Manchester United niet waarmaken. Mede daardoor ontstonden veel geruchten dat hij naar Paris Saint-Germain zou vertrekken. Uiteindelijk gebeurde dat ook. "Di María, dat probleem hebben we nu opgelost", zegt Van Gaal op de persconferentie. Daarmee doelt hij op de aandacht van de media die de overgang met zich meekreeg. "Maar het is een groot verlies, omdat ik aanvallers wil met creativiteit en snelheid. Hij is zo'n speler."

Door het vertrek van Di María zal Manchester United actief zijn op de transfermarkt. "We zullen naar zo'n speler op zoek moeten gaan", aldus Van Gaal die een directe vervanger van Di María wil hebben. "De selectie is nog aan het veranderen, omdat we in een gekke voetbalwereld leven. De transferperiode is nog gaande, terwijl de competitie al begint."

Di María schreef zelf een open brief aan de fans van Manchester United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner